Klockarmband

Klockarmband

Val av klockarmbandets material

Fördelen med att köpa en klocka där du kan byta klockarmband är att du själv kan välja vilken stil du vill att din klocka ska ha. Du kan lägga en extra slant på att köpa en boett som du verkligen gillar och därefter är det enkelt att byta ut klockarmbandet beroende på vilken stil på kläderna eller vilken aktivitet du vill anpassa klockan efter. Valet av klockarmbandets material har stor betydelse beroende på vilka aktiviteter du kommer ägna dig åt. Vet du med dig att din klocka riskerar att utsättas för vatten kan ett klockarmband i gummi eller silikon vara ett bättre alternativ än exempelvis tyg eftersom tyget lätt drar åt sig vatten. Detsamma gäller om du ska träna med klockan och då kan ett klockarmband gjort av exempelvis rågummi vara det bättre alternativet då det tål både värme, vatten och svett. Ska du å andra sidan klä dig för en varm dag på stan kanske ett klockarmband i tyg är det rätta valet då det är svalare mot huden än exempelvis ett klockarmband i läder.


Klockarmbandets praktiska detaljer

Vissa klockarmband erbjuder en kombination av olika material, t.ex några av Hirsh klockarmband som kombinerar ett lager av caoutchouc (rågummi) mot huden som är täckt av ett yttre lager av kalvskinn för en elegant look. Här kombineras praktiska och estetiska faktorer i ett och samma klockarmband!

Tänk även på att klockarmbandets spänne kan vara en avgörande detalj för vilket klockarmband du bör välja. Ett klockarmband med kardborreband är exempelvis populärt bland barnklockor då det är enkelt att ta på och av på egen hand. Läs mer om klockor i olika material om du är osäker på vad som passar dig bäst!


Klockarmbandets bredd och omkrets

Klockarmband kommer ofta i flera olika mått på bredden och omkretsen för att du ska hitta ett klockarmband som passar just din handled. För det är ju så att en klocka som sitter snyggt på en person kanske inte alls passar på din handled. Om du köper ett klockarmband via en fysisk butik kan du testa dig fram för att känna vilken storlek du behöver på ditt klockarmband. Du kommer se att en smalare handled klär bättre i en klocka med mindre boett och smalare klockarmband medan en bredare handled passar i en klocka med större boett och bredare klockarmband. 

Vill du införskaffa en klocka eller klockarmband via vår onlineshop kan denna guide vara till hjälp inför ditt köp: Hur ska en klocka sitta?