4 TIPS NÄR DU KÖPER KLOCKA ONLINE

Idag har det blivit otroligt vanligt att shoppa på nätet, oavsett om du handlar mat, kläder, skor eller accessoarer. Det kan ofta vara praktiskt att köpa klocka online eftersom du får ett större utbud att välja bland, särskilt för dig som bor i en mindre stad där utbudet kanske inte är så brett. När du ska köpa klocka online är det bra att fundera dessa fyra punkter innan du slår till, allt för att du ska bli nöjd med ditt köp! 

1. KOLLA UPP STORLEK INNAN DU SKA KÖPA KLOCKA

Din klocka ska passa din handled perfekt, den ska sitta ordentligt men utan att kännas för tight eller lös. Om du väljer en klocka med läderband eller silikonband kan du oftast justera storleken med de olika hålen. Om du däremot vill köpa klocka på nätet som har en stållänk behöver den oftast justeras. Detta kan du göra själv med rätt verktyg men du kan även få hjälp hos Stjärnurmakarnas närmsta butik.


Tänk även på att själva boettens storlek är viktigt att tänka på. Om du har smala handleder och väljer en väldigt stor klocka kommer det att se oproportionerligt ut. Mät därför klockans boett och måla upp på ett papper så att du kan jämföra med handleden. En vanlig storlek för herrar är runt 40 mm och runt 38 mm för damer.


2. VÄLJ VILKEN STIL PÅ KLOCKAN DU VILL HA

Det finns mängder av snygga klockor på nätet att välja bland. Är du en aktiv person som kräver en stöttålig och vattentät klocka med stegräkning och pulsmätare? Eller är klockans främsta syfte att vara en snygg accessoar på din handled? Här är det smidigt att kika runt i det breda sortimentet för att hitta inspiration till en klocka som passar just dig. Att köpa klocka online är smidigt eftersom du helt enkelt kan välja bland liknande klockor i flera prisklasser. Många klockmärken erbjuder både billigare och dyrare klockor, som Casio till exempel.


Vill du ha inspiration på vilken klocka som skulle kunna passa dig? Spana in 5 olika stilar på herrklockor eller 5 olika stilar på damklockor!

Flera märkesklockor från Casio ligger på rad
Klocka med stållänk sitter på handled

3. HITTA RÄTT PRISKLASS BLAND KLOCKOR ONLINE

Priserna varierar otroligt mycket för klockor. Vissa varumärken är mer exklusiva än andra, som Rolex till exempel där även andrahandsvärdet är högt. Vill du hellre satsa på en billigare märkesklocka är exempelvis Gul ett bra alternativ, och de erbjuder även barnklockor. Dyrare modeller utlovar ofta otroligt hög kvalitet och har flera smarta funktioner, något som kan vara aktuellt om du exempel dyker eller sportar mycket. När du ska shoppa klockor online hos oss kan du enkelt själv filtrera prisklassen så att du får upp passande förslag.


4. INVESTERA I RÄTT FÖRSÄKRING

Det är alltid bra att köpa till en försäkring när du ska beställa klockor eller smycken på nätet. Skulle något hända med din nya klocka, exempelvis att den går sönder eller till och med försvinner, är det skönt att ha en försäkring som täcker detta. Hos Stjärnurmakarna får du alltid en fulltäckande Stjärnförsäkring utan extra kostnad när du handlar en klocka för över 400 kronor. En god investering med andra ord!


Spana in vilka varumärken som erbjuder klockor i din smak och ta sedan hjälp av vår guide Hur ska en klocka sitta för att hitta rätt storlek.