5 OLIKA STILAR PÅ SNYGGA HERRKLOCKOR

En snygg, kvalitativ och praktisk klocka är ett måste för varje man, oavsett vilken stil du har. Det finns en uppsjö olika varumärken att välja bland, både billigare varianter, klockor i mellanklass och exklusiva märkesklockor. Hos oss kan du hitta allt från Hugo Boss och Casio till Victorinox, Marc Jacobs, Seiko och många fler. Men frågan är, vilken herrklocka passar din stil bäst? Vi presenterar fem typer av herrklockor för män med olika stilar, allt från stilrena klockor med läderarmband till lyxigare klockor i guld.

KLOCKOR MED LÄDERARMBAND – STILRENT OCH PRAKTISKT

För dig som letar efter herrklockor till vardags och som ofta varierar din klädsel är herrklockor med läderarmband perfekt. Dessa finns också i många stilar. Urtavlan kan bland annat vara vit, blå eller svart och ha antingen silver- eller gulddetaljer. Läderarmbandet kan också se ut på många sätt, exempelvis vara slätt i brunt skinn eller flätat i svart läder. I många fall går det även att byta ut själva läderarmbandet om du vill kunna variera dig. Klockor med läderarmband är ett bra alternativ för den stilsäkra och traditionella mannen. 


HERRKLOCKOR MED STÅLLÄNK FÖR DIG MED ATTITYD

Stållänk är en annan klassiker, något som ger herrklockor en mer sportig stil med attityd. Även i den här kategorin kan du hitta många snygga herrklockor med stållänk, både kraftigare och mer delikata. Kolla gärna in Gant, ett populärt varumärke som erbjuder märkesklockor i en rimlig prisklass. De har många klockmodeller med stållänk i olika designer.

Man bär klocka med brunt läderarmband på sin handled
Guldklocka på mans handled

HERRKLOCKA I GULD – FÖR DIG MED EXKLUSIV SMAK

Guldfärgade klockor passar utmärkt för lite finare tillfällen som ett komplement till en kavaj, men även för dig som vill göra ett avtryck en helt vanlig vardag. En guldklocka på handleden ger intrycket av exklusivitet och stilsäkerhet. Till dig som gillar smycken är tipset att bära en herrklocka i guld tillsammans med en klackring i guld vilket blir en riktigt snygg kombination. Beroende på vilken typ av klocka du är intresserad av finns det ofta flera olika nyanser att välja bland och förutom gult guld kan du även hitta snygga herrklockor i roséguld!

SPORTIGA DYKARKLOCKOR FÖR DEN AKTIVA

Är du en man som älskar sport och kanske ägnar dig åt dykning eller vattenbaserade sporter? Då är det en vattentät klocka för herr du behöver. Dykarklockor har varit populära i många årtionden. Kanske har det något att göra med Rolex mest kända klockmodell, Submariner, som kom ut på marknaden redan 1953. Den tidlösa och manliga modellen med ett kraftigt stålarmband och med svart urtavla känns otroligt lyxigt. Samtidigt har den här typen av klockor många smarta finesser som tidtagarur, datumvisare, självlysande display och liknande. Du kan även hitta kvalitativa modeller som är vattentäta ner till olika djup. TAG Heuer Aquaracer, Triwa Time for Oceans  och Certina Action Diver är några exempel på dykarur i olika prisklasser. 


En vattentät sportklocka är naturligtvis användbar och praktisk även om du inte är dykare då dessa vanligtvis är extra stöttåliga. Exempelvis är det jättebra att bära en vattentät klocka till sjöss. Så för dig som spenderar mycket tid i båten under sommarmånaderna är tipset att bära en vattentät klocka. Gärna med ett sportigt och tåligt gummiband. Ytterligare ett tips apropå båtliv: Skulle du vilja köpa prylarna för dina vattensporter har Moory allt för vattensport


TIDLÖSA KLOCKOR FÖR DEN TRADITIONELLA

På senare år har uttrycket ”less is more” verkligen fått en tydlig innebörd i klockvärlden. Varumärken som Daniel Wellington, Triwa och Carl Edmond erbjuder extremt stilrena och eleganta klockor av hög kvalitet. Är du osäker på vilken typ av klocka är någon av dessa varumärken bra alternativ för en tidlös och traditionell look. Fortfarande osäker på om du hittat rätt? Se alla våra klassiska klockor för inspiration!

Stålklocka ligger på en uppslagen bok bredvid en kopp med kaffe