5 OLIKA STILAR PÅ DAMKLOCKOR – VILKEN ÄR DIN STIL?

En klocka runt handleden är en snygg detalj i din outfit, oavsett om du är på jobbet, festen eller på resan. Beroende på vilken klocka du väljer förmedlar du olika bilder av dig själv, så som trendig, sportig, traditionell eller vågad. Vilken stil på klockan speglar din personlighet bäst?

DAMKLOCKOR FÖR DEN TRENDIGA

Det finns gott om snygga klockor för dig som gillar att hålla dig à jour med modet. Trenderna förändras ofta men i klockvärlden är det allt som oftast populärt med stilrena och klassiska klockor, fast med olika trendande detaljer. Men även en traditionell dykarklocka i antingen stål- eller guldlänk kan anses som trendigt beroende på vilka kläder du matchar den med. Några bra varumärken för dig som vill vara med i modesvängarna är bland annat Daniel Wellington och Michael Kors.


DAMKLOCKOR FÖR DEN FEMININA

Om du är en kvinna som älskar en mer feminin stil och som gärna bär klänningar, kjolar, blommiga blusar och pumps, finns en värld av klockor att upptäcka. Klockor för dam med ett klockarmband i ljust läder blir exempelvis vackert, kvinnligt och även aningen bohemiskt. Föredrar du en mer uppklädd stil kan en mindre damklocka i guld vara passande. Kolla in Carl Edmond, Mockberg och Skagen. Samtliga skapar oerhört vackra och eleganta klockor för dam.


DAMKLOCKOR FÖR DEN KLASSISKA

Om du dras mer mot en tidlös stil som fungerat i åratal och som förmodligen alltid kommer att fungera, är det såklart bra att köpa en tidlös och klassisk klocka. Även här finns det flera stilar att välja bland. En mindre damklocka med läderrem och vit urtavla passar till exempel till det mesta. Kolla in en guldfärgad damklocka från Michael Kors för att få inspiration. Även klassiska dykarklockor har länge varit populära och det finns inget som tyder på att den trenden kommer att vända. Du kan hitta många snygga dykarklockor i mindre storlek från bland annat Gant. Just Gant erbjuder ett brett sortiment av klockor för hela familjen så att både familjens kvinnor och flickor kan hitta klassiska klockor i olika material, modeller och färger. 

Silverklocka på kvinnas handled
Damklocka i silver och smycken ligger på en uppslagen tidning

DAMKLOCKOR FÖR DEN MÅNGSIDIGA

För dig som vill kunna bära samma klocka för många tillfällen är det förmodligen en mer mångsidig damklocka du letar efter. Ett tips är att satsa på en mer kvalitativ damklocka i guld eller silver. Denna typen av klockor passar otroligt bra till såväl festkläder och kostymer som till sommarklänningen. En damklocka i guld är såklart extra snyggt om du i övrigt bär guldsmycken, framförallt armband som matchar klockan. Vet du med dig att du vill använda samma boett under både festliga tillfällen som under aktiviteter är en klocka med avtagbart klockarmband klockan du bör satsa på, exempelvis från Daniel Wellington. Du hittar många vackra damklockor för olika typer av aktiviteter i olika prisklasser från varumärken som Certina, Morris och Triwa.DAMKLOCKOR FÖR DEN SPORTIGA

Älskar du att träna och är en av dem som simmar eller går ut på löprundor i ur och skur? Det finns otroligt många kvalitativa damklockor för sportiga tjejer. Förutom den hederliga dykarklockan kan du även hitta stöttåliga klockor i olika färger och modeller. Kolla in det senaste inom sportiga damklockor om du föredrar att kombinerar sport med mode. Casio,  Tissot, Apple, Cmee och Garmin är några av de varumärken som gör stabila damklockor som passar aktiva kvinnor! 


Hitta din nya damklocka online som passar din unika stil eller besök någon av våra butiker för personlig assistans.