Meet the brand: Hirsch

En klocka är inte komplett utan det perfekta armbandet. Hirsch specialitet är trendiga, bekväma, estetiska klockarmband med hög funktionalitet och hållbarhet. Då efterfrågan på klockarmband från Hirsch stadigt ökat valde man att börja sälja dina produkter online för att låta kunder över hela världen ta del av dessa kvalitativa läderarmband. Idag erbjuder de även armband i gummi som är extra tåliga och passar för personer med en aktiv livsstil. 

Historien bakom Hirsch

Redan år 1945 började österrikiske Hans Hirsch tillverka egna klockarmband av läder hemma vid köksbordet i Klagenfurt, Österrike. Sedan den dagen har flera generationer Hirsch varit med och utvecklat företaget som så passande fått namnet Hirsch efter sin grundare. Deras specialitet är trendiga, bekväma, estetiska klockarmband med hög funktionalitet och hållbarhet. Huvudkontoret är fortsatt beläget i Österrike för att kunna ge tillbaka till samhället i form av arbetsmöjligheter.


Läderband tillverkade med patenterad teknik

Hirsch har sedan länge använt sig av sin patenterade teknik i tillverkningen av armbanden som gör att de tre komponenterna, överlädret, stoppningen och foderlädret, sömlöst utgör ett starkt läderband. Denna tillverkningsteknik kallas för “Rembordé technique” vilken uppfanns av Hans Hirsch själv och patenterades år 1955.

Den främsta fördelen med denna tillverkningsteknik är att sömmarna är tätade mot väta, så som vatten, svett och fukt, samt att armbanden torkar snabbare än armband som är tillverkade med traditionell teknik vanligtvis gör.

Materialen till armbanden är utvalda med omsorg för att kunna erbjuda bästa kvalitet - vilket också är vad Hirsch är kända för. Gemensamt för samtliga läderband från Hirsch är att de är helt unika då inget skinn är det andra likt vilket resulterar i olika mönster på läderbanden.

Hirsch klockarmband tillverkad med patenterad teknik
Man med klockarmband från Hirsch på handleden

"Dress up your watch"

Intresset för att byta ut armbandet på sin klocka är stort i och med att man vill ha möjlighet att anpassa klockans utseende efter rådande modetrender och aktiviteter. Äkta läderband håller under många år och blir i de flesta fall finare och bekvämare med tiden. Det kan vara bra att vårda lädret då och då för att bibehålla flexibilitet och färg.


“Dress up your watch” är mottot som man använder på Hirsch, vilket slår slag för ovan nämnda påståenden om vikten av en klockans ombytliga utseende.


Hirsch har valt att kategorisera produkterna efter olika stilar för att man som kund enklare ska hitta en klocka som passar ens klädstil och livsstil.

Matcha din stil med klockarmband från Hirsch


Essentials - Hållbara, vackra klockor med traditionellt utseende som passar de flesta oavsett stil. 


Sports - Eleganta klockor som kan användas under sportaktiviteter då foderlädret är ersatt med gummi för extra funktionalitet och elasticitet. 


Luxery - Den lyxigare kollektionen som är tillverkad med handplockat läder och extra delikat hantverk. 


Fashion - Klockarmbanden för den modemedvetne vilka kommer i flera färger och uppskattas av dig som gillar variation i vardagen. 

Närbild på handled med klockarmband från Hirsch