Meet the brand: GANT

2019 firar GANT 70 år som varumärke något som präglar årets alla kollektioner. I samband med detta lanseras en helt ny klockkollektion med allt från klassiska till lite mer sportiga modeller, allt med GANTs tidlösa design.

DIAMOND G – En historisk kvalitetssymbol

Den nya klockkollektionen bär också den historiska diamantsymbolen med ett G som varit ett kvalitetstecken som GANT använt sig av ända sedan starten 1949. Symbolen kommer från tiden då GANT stämplade in ett G på insidan av alla skjortor som de gjorde åt andra märken. Detta tecken blev snabbt en symbol för kvalitet och något som kunderna letade efter när de köpte skjortor. Idag lever symbolen kvar som ett tecken på kvalitet för GANT som varumärke. På klockorna syns den på urtavlan, kronan, bakstycket och spännet.

GANT Sharon 70th edition
Gant Sharon 70th anniversary edition

GANT – 70 år som varumärke

GANTs historia är ett exempel på den amerikanska drömmen. Berl Gantmacher var en mjölnarson från Miropol i Ukraina som klev iland på Ellis Island den 12 november 1907, 17 år gammal, för att starta ett bättre liv. Han ändrade sitt namn till det mer anglosaxiskt klingande Bernard och stred för USA i första världskriget för att sedan slå sig ner i Brooklyn, där han efter några år som anställd i branschen startade sitt eget textilföretag: The Par-Ex Shirt Company. Resten är, som man brukar säga, historia. Den ukrainska immigrantens skjortföretag fick hans namn – GANT – 1949 och blev snabbt känt för sina skjortor som höll mycket hög kvalitet in i minsta detalj. På 1950-talet växte en ny stil fram kring de amerikanska Ivy League-universiteten där GANTs kläder blev centrala och stilbildande. GANTs klassiska, avslappnade men eleganta stil har kännetecknat varumärket ända sedan starten. Plaggen och accessoarerna har tagits fram för att hålla länge, både stil- och kvalitetsmässigt. Inspirationen har alltid varit den amerikanska östkusten med sina högprofilerade universitet och närheten till havet.


Inför jubileumsåret har GANTs formgivare och produktutvecklare gjort en tidsresa genom decennierna och plockat med sig en rad ikoniska produkter som bär varumärkets prägel. Detta har bland annat resulterat i en exklusiv jubileumskollektion med Limited Edition klockor som endast finns i 1949 exemplar i hela världen. Det unika numret är graverat på baksidan av klockans bakboett och klockan levereras i en specialbox med ett 70-årsjubileumskort. Utöver dessa finns en rad nya klassiska klockor i både dam- och herrmodell.


GANT utökar sin satsning inom damkollektionen genom att lansera Sharon i ett 70-årsjubileums utförande. Urtavlan är utsmyckad med Swarowski stenar och gyllene infattningar samt en guldfärgad krona. En elegant klocka med tidlös design som levereras i en exklusiv läderbox.

Park Hill Automatic

Tidlösheten i GANTs varumärke märks inte minst på klocksidan. I den nya kollektionen märks bland annat herrmodellen Park Hill med automatiskt urverk och 24-timmarsvisning. Klockan levereras i exklusivt läderetui, har armband av italienskt läder, ett automatiskt urverk, genomskinlig bakboett och fjärilsspänne, allt i rostfritt stål. Mineralglaset ger maximalt skydd. Såväl boett som armband pryds av Gants klassiska diamantsymbol. Rekommenderat pris för Park Hill Automatic är 4 290 kronor.

Park Hill Automatic