BARNKLOCKOR I OLIKA MATERIAL

Något som är bra att lära sig tidigt i livet är klockan. Du känner säkert igen dig från när du var barn och fick ett angivet klockslag för när du skulle vara hemma. Idag är det förvisso enklare att nå barnet via telefon men fördelarna med att kunna klockan kvarstår. Här listar vi de olika egenskaper som kan vara viktiga att ta del av innan ni köper en barnklocka. Låt oss guida dig till rätt klocka för ditt barn! 

BARNKLOCKOR MED GUMMIARMBAND

Klockarmband i gummi är ett bra alternativ om ditt barn är aktiv med flera olika typer av aktiviteter, såväl som på stranden som i skidbacken. Om barnets handleder ofta kommer i kontakt med vatten är gummiband att föredra då det inte drar åt sig vatten och torkar därför snabbare än exempelvis klockarmband i tyg. Barnklockor med gummiband kommer i barnens alla favoritfärger och är både vattentåliga och stöttåliga.


Gul Micro är en storsäljare bland barnklockor och finns i alla möjliga färger. De har till och med klockor med motiv av Bamse och hans vänner!


BARNKLOCKOR MED KARDBORREBAND

Om du som förälder eller närstående till barnet känner igen frasen “kan själv” kan en klocka med kardborreband vara ett bra val. De är både lätta att ta på och av på egen hand. Till skillnad från klockorna med gummiband kommer kardborrebanden ofta i flera mönster vilket är en rolig detalj för det barn som vill ha en lite mer personlig klocka. Här är Gul Micro Velcro den mest populära modellen för barnklockor med kardborreband.

Barnklocka med rosa tygarmband och hjärtan
Barnklocka med stållänk och kombinerad digital och analog display

BARNKLOCKA MED KOMBINERAD ANALOG OCH DIGITAL DISPLAY

Klockor som både visar tiden analogt och digitalt är ett utmärkt val för de barn som är lite äldre och vill lära sig att avläsa tid på båda sätten. För de som är i den åldern att det är viktigt att hålla koll på veckodag och månad, t.ex. inför glosförhör och prov, finns det snygga barnklockor med funktioner såsom datum, månad, veckodag, tidtagning och alarm. Med andra ord finns det inga ursäkter att vara sen till middagsbordet eller med läxorna så länge barnet är utrustad med rätt klocka!

Är ni ute efter en lite smartare barnklocka? Se GPS-klockor för barn!


BARNKLOCKOR FÖR DEN MODEMEDVETNE

Har ni en modemedveten familjemedlem där hemma som värderar att ha rätt accessoarer på sig högre än att hålla koll på tiden? Då rekommenderar vi en smalare, stilren barnklocka i färgglad eller mer diskret färgskala. Spana in barnklockor från Swatch som är kända för sina lekfulla, men fortfarande stilrena, klockor!

Är det istället så att ert barn strävar efter en mer vuxen stil och vill ha en stålklocka som mamma eller pappa så kan vi glatt meddela att det finns även i barnstorlek, i modellen Gul Kite!


VATTENTÄTA BARNKLOCKOR

De allra flesta barnklockor är vattentäta för att man ska kunna använda ur i skur, eller hur är det man säger? Fördelen med vattentäta klockor är att man inte behöver ta av dem innan duschen i skolan, leken på stranden eller i pulkabacken vilket minimerar risken för att tappa bort klockan (och tiden). Spana in sortimentet av vattentäta barnklockor från olika varumärken!

Får ditt barn fria tyglar att välja klocka helt själv så hänvisar vi till hela vårt sortiment av barnklockor!