Meet the brand: Longines

1 produkt

Emporio Armani Renato
Emporio Armani

Emporio Armani Renato

3 695 kr

Du har sett 1 av 1 produkter

Longines historia startade redan 1832 när August Agassiz och hans två kompanjoner började tillverka och sälja fickur. Med tiden blev Agassiz chef över företaget, expanderade företaget till USA och så småningom övergick ansvaret till hans syskonson, Ernest Francillion, som drev familjeföretaget vidare. Tack vare Longines långa erfarenhet inom klocktillverkning är Longines idag ett väletablerat varumärke med rik historia och många fantastiska kollektioner att erbjuda klockentusiaster! 

Longines klockor

Longines - ett klockmärke med historia

Longines gjorde sig tidigt känd för att dess ur gav exakt tidtagning och blev därför ett självklart val för många som såg på eller jobbade med hästkapplöpning - en sport där tid är pengar. Under årens gång har varumärket ständigt utvecklats, vunnit priser för klockornas tekniska och estetiska innovationer samt öppnat upp ett egen museum, Longines Museum, i företagets huvudkvarter Saint-Imier - 160 år efter företagets uppkomst!

Efter alla dessa år kvarstår företagets vision:

“Capture the spirit of the time, be at the cutting edge without being defined by the vagaries of fashion, and achieve excellence without abandoning simplicity.”

Longines har många omtyckta kollektioner som är indelade i två huvudområden, Classic och Sport. Kollektionerna under Classic innefattar klockor som är eleganta, tidlösa och som passar till vardagliga aktiviteter och finare tillställningar. Klockorna under Sport är mångfunktionella och anpassade för olika typer av aktiviteter, sporter och äventyr.

Longines Spirit - en hyllning till flygvärlden

Longines Spirit är en kollektion med klockor tillverkade av titanium som ger klockorna ett starkt och stöttåligt yttre samtidigt som dess stilrena estetik och avancerade teknologi bibehålls. Med en kombination av matt titan och klockornas avancerade funktioner är kollektionen en hyllning till flygvärlden, varifrån kollektionen också har sitt ursprung.


Herrklocka från Longines - Spirit Titanium
Herrklocka från Longines - HydroConquest Green

HydroConquest - “a new look in green”

Kollektionen HydroConquest har i deras senaste produktsläpp satsat på nyanser av grönt. Med khakifärgad boett och gummiarmband får du ett armbandsur med ett självuppdragande mekaniskt urverk anpassat för aktiviteter där du riskerar att bli blöt. Väljer du boettstorleken 41mm finns även möjligheten att byta ut klockarmbandet i gummi mot en stållänk i rostfritt stål - för dig som gillar variation!


HydroConquest kommer även i färgerna Black, Blue och Bicolor. 


Longines Legend Diver