Meet the brand: Carl Edmond

Carl Edmond är svenskt armbandsur med schweizisk innovationskraft. Carl Edmond är en perfekt kombination av svensk minimalism och schweizisk innovationskraft. Välj ett klassiskt ur med tidlös, rund urtavla eller en fyrkantig urtavla med edge.

Hemligheterna bakom urverken

Carl Edmond erbjuder både herrur och damur av hög kvalitet. Våra armbandsur tillverkas av högklassiga material, i en klassisk design.


Hög kvalitet är otroligt viktigt för oss hos Carl Edmond. Vi är noga med att endast välja de finaste materialen och skisser av toppkvalitet när vi utvecklar våra produkter. Carl Edmonds armbandsur har armband av Sveriges finaste läder, från det 140 år gamla Tärnsjö garveri. Det högklassiga läderarmbandet kommer att sitta perfekt då materialet formar sig efter din handled.


På alla Carl Edmonds klockor täcks urtavlan av safirglas. Safirglas har minst tendens att spricka eller repas. Carl Edmonds urverk är Ronda Quartz urverk som är kända för att vara otroligt punktliga och pålitliga. Ronda-ur tillverkas enligt två enkla parametrar: tillverkat i Schweiz, av schweiziska delar.

Damklocka och herrklocka från klockmärket Carl Edmond
Närbild av klocka från Carl Edmond

Samarbete med formgivare från Schweiz

Carl Edmond har valt att arbeta med en av klockvärldens mest respekterade formgivare från Schweiz, Eric Giroud. Denna talangfulla formgivare har skissat fram våra eleganta armbandsur som ändå är överkomliga i pris. I Carl Edmonds armbandsur har de förenat svensk minimalism med schweizisk innovationskraft.


Carl Edmond erbjuder tre års garanti (två år + ett år vid registrering) från och med köpedatumet. Vi vill att du ska känna dig säker när du köper en klocka från oss online eller i butik.


Carl Edmond Ryolit är en rund klocka inspirerad av tidlös design. Denna modell från Carl Edmond utstrålar personlighet även på håll. Carl Edmond är tidlös stil för en ny generation. Carl Edmond Ryolit finns i tre storlekar: 40mm, 36mm och 32mm.


Carl Edmond Granit är en fyrkantig klocka med minimalistiska, eleganta linjer med spännande asymmetriska drag. Det är ett riktigt statement-klocka som står ut i mängden. Carl Edmond Granit finns i två storlekar: 34mm och 29mm.