5 SVENSKA KLOCKMÄRKEN VI ÄLSKAR

Att handla svenskproducerade produkter känns helt rätt och klockor är inget undantag. Svensk produktion är ofta lika med kvalitét och när det kommer till svenska klockmärken så är Sverige känt över hela världen för sin design. Här kommer en lista på svenska klockmärken vi gillar extra mycket och självklart hittar du dem hos Stjärnurmakarna!

MOCKBERG

Mockberg tillverkar svenska moderiktiga armbandsur med stilren, feminin design. Namnet kommer från Mockberget som ligger uppe i Dalarna, ett län som har en lång tradition av smyckestillverkning bakom sig. Mockberg hämtar inspiration från svenskt hantverk och lägger stor fokus på snygga detaljer och trendig design. Tack vare sin något skålformade botten så känns det som att uret “svävar” fritt över handleden vilket bidrar till maximal komfort. Ledord för Mockbergs design är modern skandinavisk minimalism och funktionalitet. 


Bild: Klocka från kollektionen Mockberg Mesh Petite

Klocka i silver från Mockbergs kollektion Elise Petite
Kronaby Carat med brunt klockarmband i läder

KRONABY

Kronaby tillverkar svenska klockor med internationell känsla. Klockorna marknadsförs som smarta klockor med sofistikerad teknologi och för att du ska få den perfekta klockan så skräddarsyr man klockan efter just dina behov. Du kan koppla upp din Kronaby klocka till din mobil genom att ladda ner Kronabys egen app i App Store för iOs eller Google Play för Android. Du kan läsa mer om det här svenska klockmärket online och få reda på hur du kan koppla ihop din klocka med din smartphone.


Bild: Klocka från kollektionen Kronaby Carat

SJÖÖ SANDSTRÖM

Sjöö Sandström tillverkar svenska armbandsur för hand. 1993 lanserades “Royal Steel Classic” som vid tidpunkten var det första armbandsuret som någonsin designats och tillverkats i Sverige. Sjöö Sandström har dock funnits sedan 1986 då företaget grundades i Stockholm. Deras stora genombrott kom 1997 i samband med att “Chronolink Worldtimer UTC” lanserades. Idag är Sjöö Sandström en svensk klocktillverkare som producerar exklusiva klockor i mindre skalor i Sverige och alla klockor testas noggrant innan de säljs. Här får du lyx, kvalité, hantverk och teknologi i en enda svensktillverkad klocka.


Bild: Klocka från kollektionen Sjöö Sandström Royal Steel Classic 36mm

Klocka med stållänk från Sjöö Sandström
Klocka från Carl Edmond med brunt läderarmband och mörkblå boett

CARL EDMOND

Carl Edmond är det svenska klockmärket som med stolthet kombinerar skandinavisk design och schweizisk hantverk. Här utlovas armbandsur för dam och herr vars material är noga utvalt för att passa en modern livsstil. Klockarmbanden från Carl Edmond handgjorda och tillverkas hos Tärnsjö Graveri av hållbara, naturliga material från vegetabiliskt garvat läder. Glaset som täcker boetten är av safir vilket är ett reptåligt material som ger ett exklusivt utseende. Klockor från Carl Edmond har dekorerat handlederna på många framstående personligheter inom modebranschen, däribland Joel Kinnaman som själv är ambassadör för varumärket. 

De presenterar de sina produkter som “It’s a statement, disguised as a watch”.


Bild: Klocka från kollektionen Carl Edmond Ryolit Navy Blazer

DANIEL WELLINGTON

Historien om svenska klockmärket Daniel Wellington är en framgångssaga och tas ofta upp som exempel när det talas om entreprenörsskap och lyckat företagande. Grundaren Filip Tysander träffade av en slump en brittisk man som hade oklanderlig klädstil och gillade att matcha sina vintageur med slitna, gamla NATO-band. Mannen hette Daniel Wellington och resten är som man brukar säga: historia. Filips affärside om stilrena urtavlor i kombination med färgglada NATO-band har idag blivit ett megabolag med världens toppmodeller som reklampelare. Företagsidéen har dock utvecklats och idag hittar man, förutom de sportiga NATO-banden, klassiska armbandsur i rosé, silver, skinn samt en kollektion med smycken.


Bild: Klocka från kollektionen Daniel Wellington Petite Sterling Silver

Klocka med meshlänk i silver från Daniel Wellington