MÖT STJÄRNURMAKARNA I SKELLEFTEÅ

I Cityhuset i Skellefteå hittar du Stjärnurmakare Burmans Ur & Guld som sedan 1986 ägts av familjen Backlund. Under tiden som Roger Backlund med familj har drivit butiken har sortimentet utökats från att endast sälja klockor till att även sälja smycken. Idag är Frida Backlund, dotter till Roger, en nyckelperson inom företaget. Hon har sedan 15 års ålder jobbat extra i butiken och har därmed en lång erfarenhet inom branschen. Med ett stort modeintresse och god kunskap om urverk hjälper hon dagligen kunderna i Skellefteå att hitta passande klockor och smycken för deras klädstil och livsstil! 

Ta del av intervjun med Frida som idag jobbar heltid som säljare på Burmans Ur & Guld!

Vilken erfarenhet har du inom branschen och hur det kom sig att du började jobba för Stjärnurmakarna?

Mina föräldrar äger butiken så det kom naturligt att jag började extrajobba här kring 15-årsåldern.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag får jobba med mina härliga kollegor varje dag och att vi har ett väldigt varierat jobb där vi bollar idéer och fixar saker i butiken tillsammans! Vi lägger mycket tid på att fota och lägga upp inlägg på våra sociala medier och det går såklart åt mycket tid till att hålla rent och fint i butiken för våra kunder. Min personliga favoritsyssla är när vi gör om i skyltfönstret! 

Att mode är ett av mina stora intressen gör det också kul att jobba med smycken och klockor för att hjälpa kunderna att hitta rätt produkter. Här hittar du smycken att matcha din klocka med!

Vilken är den vanligaste frågan du får från kunder som kommer till er butik?

En fråga jag ofta får är om man kan blanda guld och silver - vilket man absolut kan göra! Vissa människor klär bättre i guld än silver, och vice versa. Men att blanda färgerna är ett säkert kort då det klär alla!

Frida Backlund från Stjärnurmakarna i Skellefteå
Personalbild från Stjärnurmakarna i Skellefteå

Har du något bra tips på hur man bäst sköter om sin klocka?

När du lämnar in din klocka för batteribyte, be att urmakaren även trycktestar och rengör din klocka. Låt en urmakare avgöra när det är dags att byta packningarna och gör det innan skadan är skedd!

Läs mer vad du bör tänka på vid reparation och batteribyte!

Är det något varumärke bland de klockor ni säljer i butik som du vill tipsa om?

Jag vill tipsa om Triwa som tillverkar annorlunda men ändå stilrena klockor. Deras kollektion Time for Oceans som är gjord i återvunnen havsplast och deras Humanium-kollektion gjord av nedsmälta vapen får en extra tumme upp av mig!

Vad gör ni för att minimera smittspridning av Covid-19 i er butik?

För att minska smittspridningen i vår butik desinficeras våra ytor dagligen. Sen att man håller avstånd och stannar hemma om man känner sig krasslig är också en självklarhet!

Alla som känner sig friska är varmt välkomna in till oss!