Seiko Prospex
Seiko Prospex
Seiko Prospex

Seiko Prospex

ShapeCreated using Figma
Kronograf
ShapeCreated using Figma
Vattentät 10ATM
Webblager:

Beställningsvara

10 998 kr

Beskrivning

Detaljer

Precision och läsbarhet lyser i en ny serie av Prospex Speedtimer solar kronografer
Seikos tradition som pionjär inom sports tidtagning började på 1960-talet när företaget introducerade en rad tidtagningsenheter som satte en ny global standard för precision på världens sportscener. Idag presenterar Seiko nya solar kronografer i Prospex-kollektionen, inspirerade av Seikos rika och fortsatta tradition inom sports tidtagning. Alla klockorna är utrustade med den nya solar/kronograf Kaliber 8A50, som mäter passerad tid i 1/100-delar av en sekund.

De nya kreationerna har en kronograf-räknare för 1/100-delar av en sekund vid två-timmarspositionen, en sekundräknare vid 12-timmarspositionen och en räknare för 1/10-delar av en sekund vid tio-timmarspositionen. En separat urtavla visar timmar och minuter vid sex-timmarspositionen för att tydligt särskilja tiden från kronograffunktionerna. När stoppurfunktionen används blir urtavlan för tiden en 60-minutersräknare, med timvisaren som förblir dold under minutvisaren.

Visarna kontrasterar mot urtavlans färg för att förbättra läsbarheten. Tim- och minutvisarna, liksom indexen på den aktuella tidens urtavla, är fyllda med Lumibrite för att förbättra läsbarheten i mörkret. Tryckknapparna är särskilt utformade för att säkerställa hög användbarhet och hög noggrannhet vid mätning av passerad tid, något som är avgörande för varje Prospex Speedtimer-kreation.

Hyllning till sport på högsta nivå
Sedan 1985 har Seiko varit det valda tidtagningsföretaget för World Athletics. År 2023 kommer Seiko för den 18:e gången i följd att vara den officiella tidtagaren för World Athletics Championships, som kommer att äga rum i Budapest, Ungern. Denna nya begränsade upplaga av solkronografen hyllar både Seikos och World Athletics Championships sportarv.