Seiko Presage Premium Limited
Seiko Presage Premium Limited
Seiko Presage Premium Limited
Seiko Presage Premium Limited
Seiko Presage Premium Limited
Seiko Presage Premium Limited

Seiko Presage Premium Limited

ShapeCreated using Figma
Limiterad modell - 1500 ex
ShapeCreated using Figma
Seiko Presage Craftsmanship Series
Webblager:

Beställningsvara

23 950 kr

Beskrivning

Detaljer

Seikos historia började 1881 när Kintaro Hattori öppnade en butik i Ginza för att reparera och sälja tidsinstrument. År 1913 tillverkade hans företag Japans första armbandsur, Laurel, och sedan dess har Seiko banat vägen inom klocktillverkning genom både teknologiska framsteg och hantverksmässig skicklighet.

Idag firar vi 110 år av Seikos klocktillverkning med lanseringen av fyra speciella tidmätare inom Presage Craftsmanship Series. Varje klocka kombinerar traditionellt japanskt hantverk med Seikos mekaniska klockmakeri, vilket skapar en unik balans mellan skönhet och precision.

Presage Craftsmanship Series lyfter fram traditionellt japanska hantverk genom levande urtavlor. I varje av de fyra klockorna demonstrerar olika mästare och deras team den noggranna skicklighet som krävs för att skapa sina konstverk på den miniatyrduken som är en Seiko Presage-urtavla. För denna speciella jubileumsserie presenterar Seiko en begränsad upplaga av Presage-klockor i fyra olika material: emalj, Urushi-lack, Arita-porslin och Shippo-emalj.

De begränsade klockorna har en ny design med förfinade vinklar och proportioner som sätter fokus på de hantverksmässiga urtavlorna samtidigt som de ger en mer elegant look på handleden. Varje urtavla har en unik design med växlande romerska siffror och index, vilket ger en fräsch tolkning av den klassiska serien av dressklockor. Tack vare de dubbelt böjda safirglasen framstår urtavlorna ännu närmare och mer läsbara, vilket ger en imponerande visuell upplevelse av det hantverk som visas.

Den traditionella stadsmiljön i Kanazawa återkommer i Urushi-lack

Urushi-lack är en sekelgammal dekorativ konst som är praktiskt taget synonym med japanskt hantverk. Vanligtvis återfinns Urushi på fina föremål som soppskålar eller möbler, och på den här urtavlan kommer Urushi till liv genom en innovativ metod som används för att uppnå en platt yta. Den kopparbruna färgen är inspirerad av stadsmiljön i Kanazawa, en suggestivt namngiven stad som betyder "guldets sankmark" i Ishikawa prefektur. Där använder Urushi-mästaren Isshu Tamura och hans team tekniker för att skapa några av de mest karakteristiska Urushi-lackerna i hela Japan. 

För den som älskar traditionella japanska hantverk och söker en klocka som utstrålar unik skönhet och precision, är Seiko Presage Craftsmanship Series ett utmärkt val. Varje klocka är en hyllning till 110 år av Seikos hantverksmässiga excellens och är en begränsad upplaga som kommer att vara tillgänglig från juni 2023, exklusivt hos utvalda Seiko Premium-återförsäljare.