Seiko Presage Premium
Seiko Presage Premium
Seiko Presage Premium

Seiko Presage Premium

ShapeCreated using Figma
Craftsmanship Series Urushi Dial Limited Edition
ShapeCreated using Figma
Gångreservindikator
Webblager:

Beställningsvara

23 950 kr

Beskrivning

Detaljer

Kanazawa är platsen där lackkonstnären Isshu Tamura skapar verk med tekniker som är unika för Kanazawa Urushi-lackvaror. Med denna nya klocka uttrycker herr Tamura skönheten i sommaren i Kanazawa och Hokuriku-regionen. Den gröna Urushi-skivan påminner om en mossa och klockans visare i guld fångar solljuset som strålar genom träden. Utrustad med Kaliber 6R24, rör sig klockans datum, veckodag och gångreservvisare som en japansk fläkt, och avslöjar varje dag ett nytt och unikt uttryck.

Traditionellt japanskt hantverk med användning av Urushi värderas högt över hela världen för sin skönhet och praktiskhet. Urushi-urtavlan som skapats av Tamura är ett uttryck för hans estetiska sinne och är en förening av traditionella hantverkstekniker som gått i arv från generation till generation med modern tillverkningsteknologi.

Urtavlorna är avslutade med en innovativ tillverkningsmetod som direkt kombinerar metall med Urushi och traditionella hantverkstekniker som resulterar i en jämn yta. Eftersom Urushi fortsätter att härda utan att stelna försämras det inte, och dess hållbarhet ökar med tiden. Urushin som appliceras på skivan måste ha en vacker glans, samtidigt som den måste vara tillräckligt tjock för att inte störa visarnas rörelse, vilket kräver en hög nivå av skicklighet för att producera.