Longines Spirit
Longines Spirit
Longines Spirit
Longines Spirit
Longines Spirit

Longines Spirit

ShapeCreated using Figma
COSC-certifierad
ShapeCreated using Figma
68 timmars gångreserv
Webblager:

Beställningsvara

67 450 kr

Beskrivning

Detaljer

I år introducerades Longines Spirit Flyback som ett nytt avsnitt i den långa historien av Longines pilotklockor. Produktlinjen har nu blivit utvidgad för att inkludera en version tillverkad av titan – som även har certifierats av COSC (Contrôle officiel suisse des chronomètres) – vilket kombinerar lättvikt, djärv design och toppmodern precision.

Longines Spirit Flyback-serien personifierar den pionjäranda som alltid har präglat detta varumärke. Denna kronografklocka med flyback-funktion är ett bevis på Longines pionjärskap i utvecklingen av denna teknologi. Redan 1925 producerade varumärket med den vingade timglaset den första modellen som var utrustad med flyback-funktion och registrerade ett patent för detta den 16 juni 1936 - en världsunik prestation. Flyback-komplikationen, som var en revolutionerande innovation för att underlätta flygnavigering genom att möjliggöra snabb och efterföljande tidtagning av olika stadier under en flygning.

Longines Spirit Flyback är inte bara en funktionell verktygsklocka, den har även fått en uppgradering med en boett tillverkad av Grade 5-titan, en legering som är både lättare och hållbarare än stål. Estetiskt imponerar kronografen med sin 42 mm stora boett, som har en satinpolerad finish och spelar med kontrasterna mellan mörka nyanser och subtil glans. Dess starka och eleganta design kombinerat med toppmodern teknologi ger denna nya tidsmätare en exceptionell karaktär.

Precisionen hos Longines Spirit Flyback garanteras av den exklusiva Longines L791.4-kalibern, som är motståndskraftig mot magnetfält och har en balansfjäder i kisel. Med en imponerande kraftreserv på upp till 68 timmar har detta urverk blivit kronometercertifierat av COSC (Contrôle officiel suisse des chronomètres). Genom en genomskinlig boett på baksidan kan du inspektera varje minsta detalj i kalibern och dess svängande vikt, som pryds med en jordglob som är emblem för Longines Spirit-kollektionen.

Denna nya version av klockan har även en roterbar bezel som förstärkts med en svart keramisk insats med lysande markörer. Toppad med ett antireflexbehandlat safirglas omramas den antracitfärgade urtavlan av en subdial för sekundvisning klockan 9 och en 30-minuters räknare klockan 3. Visarna och siffrorna har en guldfärgad beläggning med Super-LumiNova®, vilket säkerställer utmärkt läsbarhet i alla situationer, oavsett om du är i luften eller på marken.

Klockan är vattentät upp till 10 ATM (100 meter) och levereras med ett utbytbart titanarmband.