VARUMÄRKEN ATT HÅLLA ETT ÖGA PÅ VID KÖP AV VINTAGE KLOCKOR OCH SMYCKEN

Efterfrågan på vintageklockor har alltid varit starkt bland samlare och klockentusiaster, men de senaste åren har antalet intressenter verkligen exploderat och det finns många fördelar med att köpa vintage. Här nämner vi några fördelar med att köpa vintage eller pre-owned och vilka varumärken vi rekommenderar vid sådana köp. 


FÖRDELAR MED ATT KÖPA VINTAGE & PRE-OWNED

Fördelen med vintageklockor är att de ofta är handgjorda och tillverkade av högkvalitativa material. Det finns ett gediget och historiskt värde i att köpa en vintageklocka som inte går att återskapa vid nyproduktion. Över tid tenderar många vintageklockor också att öka i värde just eftersom efterfrågan ökat och utbudet är begränsat!

Pre-owned klockor är tidigare ägda klockor som säljs vidare till en ny ägare. Dessa klockor kan ha en viss patina eller tecken på användning, vilket kan ge dem en unik charm. Pre-owned klockor kan vara ett bra alternativ för dig som söker en unik klocka med karaktär eller för dig som vill komma över en klocka från välkänt varumärke till ett bättre pris. Det är ofta billigare att köpa en pre-owned klocka än att köpa en ny, och vem vet – kanske sitter du på en kommande vintage-klenod?

Att köpa vintage och pre-owned är bra för miljön på flera sätt. För det första innebär det att man använder redan existerande produkter istället för att producera nya, vilket minskar belastningen på miljön. Dessutom bidrar det till att hålla värdefulla produkter i omlopp längre, istället för att de ska slängas eller gå till spillo. Till sist, köp av vintage och pre-owned kan också bidra till att hålla den kulturella och historiska betydelsen vid liv.

Sammantaget kan köp av pre-owned och vintage vara ett bra val för dem som vill göra ett mer hållbart och miljövänligt val, samtidigt som de får en unik och värdefull klocka!

Idag tillverkas många klockor med ett klassisk och tidlöst utseende för att återspegla känslan av en vintageklocka i ny tappning. Vi har ett stort utbud av vintageinspirerade klockor från kända varumärken med rik historia. Hos oss kan du hitta klockor från bland annat Casio och Certina. Vi har även ett stort utbud av vintage och pre-owned klockor och smycken, här kan du hitta välkända premiumvarumärken som Omega och Rolex.

Vintageklocka
En Certina klocka

CERTINA

Certina-klockor är kända för sin precision, pålitlighet och sportiga karaktär. Klockorna har sitt ursprung från Schweiz och har funnits på marknaden sedan dess födelse år 1888. Certina-klockorna blev snabbt populära och under sin långa historia har de utvecklats och förbättrats för att hitta den karaktär som definierar klockorna idag. Certina-klockornas koppling till sport har gjort de populära bland högpresterande atleter och unga talanger. Certina har även under senare år skapat ett stort fokus på hållbarhet, inte bara för klockorna, utan även för miljön.

OMEGA

Omega-klockor började sin resa i en liten workshop i Schweiz 1848. Under sina första 30 år, sålde grundaren sina klockor till personer över hela världen. I samband med att de släppte Omega Caliber 1894 så fick företaget sitt namn och gav världen en klocktillverkare att räkna med. Sedan dess har Omega-klockorna fått sitt exklusiva status på marknaden och klockorna har setts på presidenter, i kända filmer och på månen på Apollo 13. Klockorna blev i 1932 etablerade som den officiella tidmätaren på de olympiska spelen i Los Angeles.

En svart Omega klocka
En svart Casio klocka

CASIO

Varumärket Casio grundades 1946 i Japan men det var inte förrän 1974 som de började sälja sina klockor. Klockorna växte snabbt i popularitet och de var innovativa och trendiga i sin design genom att tillverka en av de första klockorna som inte bara kunde visa tiden – utan även datumet. För 1970 var detta banbrytande. Den innovativa naturen av märket finns kvar än idag och Casio fortsätter att utveckla och finjustera sina klockor. De håller sig konkurrenskraftiga på marknaden genom att producera mer avancerade klockor. Casio har en hel kollektion som dem kallar för Vintage. Denna ikoniska och omtyckta serie är framtagen med starkt retroinspirerad design. Varje modell genomsyrar en unik 70-tals look och finns i både digitala och analoga utföranden.


Se vårt utbud av vintage & pre-owned produkter här