Pressmeddelande

Stjärnurmakarna säljer försäkringsverksamhet till Söderberg & Partners

Söderberg & Partners stärker sitt erbjudande inom Affinity genom förvärv  av Stjärnurmakarnas försäkringsförmedlarverksamhet, Eurostar Retail Support. För Stjärnurmakarna är försäljningen ett led i Stjärnurmakarnas fortsatta omställningsarbete och satsning på att utveckla och modernisera verksamheten.

- Avyttringen av vår försäkringsfömedlarverksamhet innebär att vi frigör resurser som vi nu kan använda till att ytterligare spetsa vårt erbjudande och attraktionskraft gentemot både medlemsbutiker och kunder. Försäljningen är en viktig pusselbit i vår strategi för kommande femårsplan säger säger Peter Simonsson, vd för Stjärnurmakarna och fortsätter. 

- Försäkringsaffären har alltid varit och är en viktig del av Stjärnurmakarnas kundlöfte och därför känns det både bra och viktigt att vi har etablerat ett långsiktigt partnerskap tillsammans med Söderberg & Partners, det säkerställer både en god kommersiell affär för våra handlare och inte minst, en fortsatt attraktiv försäkringsprodukt för våra slutkunder, 

Söderberg & Partners ser förvärvet som en viktig pusselbit i ett stärkt fokus på området.

- Eurostar är en försäkringsförmedlare med stort fokus på detaljhandel och har en stark plattform för försäkringsdistribution. Genom att gå in som ägare i Eurostar får vi en bra möjlighet att utveckla vårt erbjudande vidare inom ett område vi kommer satsa ännu mer på framöver, säger Philip Öberg, affärsområdesansvarig Grupp & Affinity, Söderberg & Partners.

Ägarbytet sker den 1 maj 2022.


För mer information:

Peter Simonsson

Vd och koncernchef, Stjärnurmakarna

Telefon 070-511 00 01


Philip Öberg

Affärsområdesansvarig Gruppliv, Söderberg & Partners

070-234 36 07


Anna Charlotta Johansson

Tf informationschef, Söderberg & Partners

070-356 30 32