vintage och pre-owned

Stjärnurmakarna lanserar ny plattform för pre-owned och vintageprodukter tillsammans med reCRQL


Idag lanseras Stjärnurmakarnas nya digitala plattform för begagnade klockor och smycken. Tjänsten möjliggör att kunder nu kan handla så kallade pre-owned och vintageprodukter online från kedjans lokala butiker runt om i landet. Målsättningen är att skapa en marknadsplats för secondhandförsäljning som bidrar till en mer hållbar och cirkulär konsumtion. Plattformen är utvecklad av greentech-bolaget reCRQL.


- Konsumentbeteendet förändras i rask takt och vi ser hur dagens kunder efterfrågar secondhandprodukter och ett sätt att handla mer hållbart i en allt högre utsträckning. Något som i sin tur gynnat en handfull stora marknadsplatser och aktörer, inte minst inom vår kategori. Därför känns det naturligt för oss att även kunna erbjuda en cirkulär marknad på vår egen sajt och e-handelsbutik, för klockor och smycken. Flera av våra handlare jobbar redan med detta lokalt och nu ger vi dem en kanal att nå ut bredare, säger Peter Simonsson, vd på Stjärnurmakarna.


Till en början erbjuds kunderna att handla från Stjärnurmakarnas lokala auktoriserade butiker och det sortiment som är publicerat online. I steg två kommer det finnas möjlighet att nyttja plattformens konsument-till-konsument funktionalitet, vilket innebär att även kedjans kunder då kan använda tjänsten och marknadsplatsen för att själva sälja vidare begagnade klockor och smycken som tidigare inhandlats hos Stjärnurmakarna. Kunder som önskar att sälja vidare ett tidigare köp redan idag gör detta genom att lämna in varan hos närmaste Stjärnurmakarna butik.


Vintage klockor och smycken är produkter som verkligen gynnas av en säker och enkel lösning för secondhand. Vi är därför väldigt glada och stolta över samarbetet med Stjärnurmakarna, där vi tillsammans skapar en lösning för kunder som vill handla hållbart utan att behöva kompromissa med vare sig säkerheten eller enkelhet. Med Stjärnurmakarna har vi även demonstrerat just hur användbar och flexibel reCRQL plattformen är. Nu kan handlare själva ta emot kunders tidigare köp, exempelvis i butik, och sälja dessa vidare via deras egna reCRQL marknadsplats. Många jobbar med just återtagsprogram och detta är en utmärkt möjlighet att kunna sälja även dessa produkter online, säger Sofie Hjelmberg vd på reCRQL.


Den nya tjänsten för secondhandprodukter lanseras 8 november på Stjärnurmakarnas hemsida. Sortimentet kommer att uppdateras och breddas löpande. Läs mer om konceptet här: https://recrql.stjarnurmakarna.se/


För ytterligare information, kontakta:


Peter Simonsson, VD för Stjärnurmakarna
Mobil: +46 (0)70-511 00 01
E-post: peter.simonsson@stjarnumakarna.se


Sofie Hjelmberg, grundare och CEO reCRQL
Mobil: +46 (0)70-436 99 26
E-post: sofie.hjelmberg@recrql.com