GÖR TRÄNINGEN I VINTER ROLIGARE MED EN TRÄNINGSKLOCKA FRÅN GARMIN

Det är viktigt att hålla igång kroppen även under vintersäsongen och man mår bra av att komma ut i friska luften och få lite dagsljus. En träningsklocka kan vara till god hjälp för att hålla uppe motivationen och träningen blir ofta roligare om man tränar pulsbaserat. Klockan hjälper dig att mäta intensiteten under dina träningspass och efteråt kan du analysera all din träningsdata i appen Garmin Connect.  


Nästan alla Garmins klockor är utrustade med GPS. En teknologi som möjliggör mätning och analys av aktiviteter såsom; Löpning, Cykling, Skidåkning, Simning, Mountain Bike, Stand up paddelboard (SUP), Kajakpaddling, Golf mfl.

EMMA IGELSTRÖM TIPSAR: 3 ENKLA TIPS FÖR ATT HITTA TRÄNINGSMOTIVATIONEN

Emma Igelström, svensk VM-medaljör i simning, ger sina bästa tips på hur du håller igång träningsmotivationen i vinter.  


1. Träna regelbundet och varierat

Om det går alltför lång tid mellan dina träningstillfällen tappar du effekten av träningsbelastningen. I Garmin Connect, en träningsapp kopplad till klockan kan du planera in vilka pass du skall köra. Sikta på en nivå som känns rimlig så att du kommer iväg på det du har planerat.

Har du ett specifikt mål med din löpning? I Garmin Connect finns en coach-funktion som hjälper dig att nå 5, 10 eller 21 km genom att föreslå anpassningsbara träningsplaner. Träningspassen laddas automatiskt över till din klocka och du får guidning av din coach genom hela passet. Du kan också skapa egna träningspass där du varierar intensiteten och pulsnivån så att inte alla träningspass blir likadana.


2. Testa nya aktiviteter

Våga testa nya saker och välj den träningsform som passar just dig. Det viktigaste är att du kommer ut i dagsljus och den friska vinterluften. Bli inspirerad av klockans många aktivitetsprofiler och hitta nya favoriter. Gillar du längdskidåkning är explosiv stavgång bra träning i väntan på snön. Raska promenader, löpning eller styrkeövningar med hjälp av en parkbänk är andra alternativ. Eller varför inte mjuka upp muskler och leder med välgörande Yoga och skapa lugn i kropp och sinne med Breathwork. Garmin-klockan registrerar all din träningsdata och du kan både analysera dina enskilda prestationer och se din totala träningsmängd samt dina framsteg över tid.


3. Utmana dig själv och ta med familjen ut på kul och spännande upplevelser

Packa ner lite extra god dricka, investera i en pannlampa och ge dig ut på äventyr i skogen tillsammans med din partner, dina barn eller dina vänner. Flera av Garmins klockor har kartfunktion som kan användas för att hitta nya spännande stigar eller att navigera efter så att ni alltid säkert hittar hem. 

Utmana dina kompisar i Garmin Connect och se vem som får ihop flest steg fram till julafton! Alla som äger en Garmin-klocka kan vara med i olika utmaningar. Och har man ingen vän som vill anta utmaningen finns det gott om grupper att göra veckostegsutmaningar tillsammans med, även detta är ett roligt sätt att nå sitt träningsmål.

Emma Igelström joggar i vintersolen
Emma Igelström knyter skorna utomhus

GARMIN PAY

Garmin Pay är en betalningsfunktion som är inbyggd i din Garmin-klocka för att du enkelt ska kunna betala utan betalkort när du är på språng. Se din klocka som en virtuell plånbok som du enkelt kan använda på väg till eller från ditt träningspass, utan att behöva tänka på att släpa med dig fysiska betalkort eller pengar. Antalet butiker som erbjuder kontaktlösa betalningar ökar ständigt i och med att fler och fler får mersmak för den frihet som Garmin Pay erbjuder! 


TRÄNINGSKLOCKOR FÖR OLIKA AKTIVITETER

Garmins breda sortiment med träningsklockor erbjuder något för alla, oavsett vilken ambitionsnivå du har för din träning. För dig som behöver en aktivitetsklocka till yrkes-eller tävlingssammanhang finns det mer exklusiva klockor som ger dig den information du behöver veta om dig själv och miljön du befinner dig i för att du ska kunna prestera som bäst när det gäller. Garmin erbjuder även ett varierat sortiment för vardagsmotionären som vill ha en snygg och funktionell träningsklocka med praktiska funktioner som Garmin Pay, Garmin Music och smartaviseringar.


Garmin Fenix 5 – För prestationsinriktade idrottare och äventyrare

Garmin Delta – För piloter och flygentusiaster

Garmin Fenix 6 – För träningspass och vardagsaktiviteter

Garmin Instinct – För löpare, cyklister, simmare osv. 

Garmin MARQ – Lyxigare klockor med extra funktioner för racingförare, seglare, piloter, äventyrare, prestationsträning och tävling

Garmin Venu – Prisvärd träningsklocka med stilren design för vardagliga träningsaktiviteter

Garmin Vivoactive –Träningsklockor med 20 förinstallerade sportappar för dig med aktiv livsstil

Garmin Vivomove – Snygga träningsklockor för den modemedvetna med en aktiv livsstil