DÄRFÖR GILLAR VI DYRA OCH EXKLUSIVA KLOCKOR

Det är något särskilt med exklusiva och dyra klockor, smycken och andra accessoarer. Att spara ihop pengar för att kunna köpa något riktigt lyxigt känns bra. Men är det den enda anledningen till att många älskar att köpa exklusiva klockor? Det finns många klockentusiaster som drömmer om en äkta Rolex eller en dyr Patek Philippe och som i många fall sparar ihop till en så småningom. Den här typen av märkesklockor har inte bara hög kvalitet och är tillverkade av gedigna material, de bär även på historia. Många av världens mest lyxiga klockor är nämligen tillverkade av klockmärken som är flera hundra år gamla. Förutom kvalitet och materialval gillar många även den status som en exklusiv klocka ger.

Dyra klockor på marknaden

Det finns flera extremt dyra klockor idag och förutom Graff Hallucination är både Chopard och Patek Philippe kända varumärken som tillverkar klockor för de mer välbärgade människorna. Ofta är det materialen, exklusiviteten och komplikationerna som drar upp priset. Patek Philippe är till exempel en van användare av diamanter, något som inte är gratis. Dessutom har de många klockor som är fyllda med avancerade komplikationer, från evighetskalendrar till tourbillon och flera tidszoner.


De dyraste klockorna är dock inte alltid de mest populära. Ofta har de en märklig design och känns helt enkelt alldeles för vräkiga med diamanter i regnbågens alla färger. Många föredrar dyra klockor som har en mer tidlös approach. Det kan handla om både Rolex och Omega, men även mer prisvärda varumärken som Maurice Lacroix, Sjöö Sandström, Seiko och TAG Heuer. Detta är klocktillverkare som både erbjuder klockor i den övre prisklassen och som även har billigare klockmodeller. Finare TAG Heuer kan ha en prislapp på 60 000 kronor eller mer medan Seiko har klockor från 1 000 upp till 100 000 kronor.

Rolex Submariner
Man bär Rolex-klocka på handleden och mobil i handen

Världens dyraste klocka

Det är få på jorden som har råd att köpa världens dyraste klocka och många av oss kommer aldrig ens ha råd med en Submariner från Rolex. Eftersom det ständigt säljs nya, mer exklusiva och lyxiga klockor förändras det högsta priset varje år. Men en av tidernas dyraste klockor är Graff Hallucination, en extremt dyr klocka full av färgglada diamanter som sammanlagt utgör 110 karat. Klockan hade ett försäljningspris på 445,5 miljoner kronor.


Exklusiva klockor på nätet

För dig som är intresserad av att investera i dyra klockor finns det många fördelar med att handla på nätet. Exklusiva klockor finns inte i var och varannan butik. Tvärtom är utbudet ofta ganska begränsat. Genom att shoppa exklusiva klockor på nätet får du mer att välja på. Även andrahandsutbudet är rejält och där kan man fynda. Exklusiva klockmärken att hålla utkik efter är bland annat Oris, TAG Heuer, Seiko och Rolex. Du hittar flera exklusiva klockor hos oss på Stjärnurmakarna, antingen på nätet eller i någon av våra butiker.