Be searchable - RECCO

Swiss Military - allsidig

En klocka för offpiståkning och fjällvandring

RECCOs reflektorer integreras i olika produkter, t.ex. jackor, hjälmar, skor och klockarmband, och kan spåras tack vare den detektor som räddningspersonalen är utrustad med. Genom att utrusta din klocka från SWISS MILITARY by Chrono med ett klockarmband med integrerad RECCO-teknologi skapar du rätt förutsättningar för att göra dig sökbar och du kan känna dig tryggare i fjäll-och skogsområden.

Reflektorn i ditt klockarmband går att spåra genom ett snödjup på 30 meter vilket gör att fjällräddningen kan spåra dig vid eventuell lavin eller snöstorm. OBS. RECCO förtydligar på sin hemsida att det är viktigt att ta med sig rekommenderad utrustning i områden där lavinfara råder (ex. lavinspadar, lavinryggsäckar, sonder, lavinsändare) och istället se RECCO-reflektorn som en viktig del av den utrustningen.

Fördelar med RECCO-teknologin


· Reflektorn kräver varken ström eller aktivering för att fungera.


· Detektorn kan spåra reflektorn under 30 meter djup snö.


· Detektorn kan spåra reflektorn på 80 meters avstånd från luften.


· RECCOs detektorer används av räddningsarbetare över hela världen.

Recco - teknologi
Swiss Military - Recco

Kvalitet anpassad för en aktiv livsstil

Klockorna från SWISS MILITARY by Chrono är kända för att, som namnet antyder, användas inom militären och andra brottsbekämpande enheter. Klockornas kvalitet testas noggrant i olika miljöer för att försäkra användaren om att produkten håller måttet i situationer som kräver ett stöttåligt och vattenresistent material. Varumärket står för en aktiv livsstil och anpassar produkternas funktioner därefter. Av denna anledning känns samarbetet mellan SWISS MILITARY by Chrono och RECCO som en självklarhet för dig som vill ha en klocka med innovativ teknologi som gör dig spårbar ute i naturen.

Swiss Military - RECCO

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info